Wednesday, November 30, 2005

Hvordan oppgradere fra bibliotek 1.0 til bibliotek 2.0? Michael Stephens har noen gode forslag. Det handler mest om menneskene i biblioteket. Hvordan får du dine medarbeidere med på oppgraderingen og hvordan oppgraderer du deg selv?

Den viktigste faktoren er tid! Sett av tid til faglig utvikling. Gjerne i grupper hvor diskusjoner og spørsmål kan bringe fram nye tanker som man ikke kommer på selv.

Den viktigste teknologiske faktoren er RSS. Gjør deg kjent med hvordan RSS fungerer ved å ta i bruk en RSS-leser, f.eks. Bloglines som ikke krever noen installering på lokal PC.

Følg med! Diskusjonen foregår på nettet i dag! Bruk Norsk Bibliotekforenings Bibliotekreformwiki til å påvirke den viktigste sentrale hendelse i norsk bibliotekvesen i dette årtusen (håper jeg). Oppmuntre andre til også å delta i diskusjonen og ikke minst følge med. Med RSS er det ikke vanskeligere å følge med på bloggdebatter enn det er å få e-post fra BibliotekNorgelista (og foreløpig er det ikke noe spam i RSS-leserene).

I USA er Instant messaging (IM)(vi kaller det ofte "chat") like stort som SMS er her i landet. Biblioteksvar er vårt IM og SMS redskap, men det er ingenting i veien for å gjøre seg kjent med hva IM er og hvordan det brukes (prøv Jybe sammen med kolleger!). Sjekk også ut SKYPE om du har lydkort og mikrofon på PCen.

Generelt er anbefalingen, prøv ut nye verktøy, flickr, library thing, blogging og wikier. Det er mye spennende og interessant og en ting er sikkert. Du kommer til å lære noe nytt!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home